Bemutatkozás

Köszönjük megtisztelő figyelmét, hogy felkereste a Tolnaricum honlapját, engedje meg, hogy néhány szóban bemutatkozzunk.

Pakson 1990-ben, családi vállalkozásként indultunk, FIRHANG lakástextil kis és nagykereskedelemmel, ami azóta Budaörsre költözött.

Flórián Ház

Flórián Ház

2010-ben vásároltuk meg a paksi óváros főterén közvetlenül az Erzsébet Nagy Szálloda szomszédságában álló, felújításra váró épületet, ami először a Flórián család majd később Kiss Pál kereskedő-család tulajdonában volt, és kereskedelmi valamint lakás célokat egyaránt szolgált. Az államosítások idején az épület a Népbolt Vállalat kezelésébe került, és az eladótérben áruházat, a lakórészben pedig három lakást alakítottak ki.

Kiss-Pál Üzletház

Kiss-Pál Üzletház

Népbolt

Népbolt

Most látszik valamiféle lehetőség – mivel az épület egésze újra egy kézbe került- egységes elképzelés szerinti hasznosításra, amihez pillanatnyilag leginkább az anyagi lehetőségek korlátozottak.

Az épület kereskedelmi részében a halaszthatatlan felújítások elvégzése után a korábbi FIRHANG Mintabolt mellett nyitottuk meg a Tolnaricum kis üzletét, ahol a választékban a megyében fellehető étel és ital finomságokat, kézműves remekeket, Paksról és a megyéről szóló könyveket, képeslapokat, ajándéktárgyakat kínáljuk.

Gyakorta tartunk bor és sajtkóstolókat, különféle termékbemutatókat.

Duna-korzó felé vezető oldal

Duna-korzó felé vezető oldal

A Tolnaricumban igyekszünk a városra és a megyére jellemző érdekességeket bemutatni, folyamatosan bővülő és változó termékkörrel, de mindig a lehető legjobb színvonalon.

Nyitvatartásunkkal (naponta 10-18 óra között) szeretnénk a városba látogató és az itt élő emberek szabadidejéhez alkalmazkodni, hogy a Duna-korzón sétálva vagy a szálloda kávézójában üldögélve bárki belátogathasson.

Szeretettel várjuk Önt is, Kedves Látogató, ha Pakson jár a Tolnaricumot mindenképpen keresse fel!

Fazekas Lajos és Irén